biblioteket

TORsdag, 19. oktober 2023:
Demens. Alt du bør vite om demenssykdommer og hvordan de kan forhindres 
v/Geir selbæk og arvid rongve


Boka «Demens» og Geir Selbæk og Arvid Rongve.

I dag lever over 100.000 mennesker med demens i Norge, og antallet vil øke i årene som kommer. De utgjør en stor og voksende gruppe eldre som vil være avhengig av døgnkontinuerlig hjelp og omsorg de nærmeste årene.

Øyo-biblioteket har invitert to av landets fremste hjerneforskere til å fortelle om hva demens innebærer, hvilke etiske spørsmål en møter i arbeidet med forebygging og hva forskningen sier om muligheten for forebygging og behandling.

Deltakere

Geir Selbæk, forskningssjef ved Nasjonalt senter for aldring og helse, professor i geriatri ved Universitetet i Oslo og overlege ved hukommelsesklinikken på Oslo Universitetssykehus og forfatter av boken «Demens – alt du bør vite om demenssykdommer og hvordan de kan forhindres» 

Arvid Rongve, alderspsykiater, overlege og forsker ved Haugesund Sykehus, Helse-Fonna. Han leder nå den nasjonale kliniske legemiddelstudien, ANeED-studien, der de prøver ut ambroksol mot demens med Lewylegemer.

Torsdag, 27. april, 2023:
Inni er vi alltid unge
v/Sissel Gran og Karen Hesseberg

To kvinner med boktittel Inni er vi alltid unge

Psykolog og forfatter Sissel Gran kommer til Haugesund og Øyo-biblioteket med sin kritikerroste og bestselgende bok «Inni er vi alltid unge».

Boken handler om hennes egen og andres erfaring med å bli eldre, om aldersforskning og skjønnlitterære betraktninger rundt aldringsprosessen, om frykt og skam og usynliggjøring, men også om aldringens privilegier, om nyvunne gleder og manges forunderlige omstillingsevne i møtet med kriser og kroppslige endringer.

Etter innledning vil Karen Hesseberg, redaktør i TV-Haugaland, lede en samtale med Gran.


Tirsdag, 11. april 2023:
Valgdebatt: Hvem skal styre Haugesund?

Hvem-skal-styre-Haugesund-tekst på flyfoto av Haugesund

Vi er fem måneder unna et spennende kommunevalg i Haugesund. Blir det maktskifte i sildabyen, eller får den sittende koalisjonen fornyet tillit?

Øyo-biblioteket har invitert sentrale listetopper til debatt og fyrer av startskuddet for valgkampen: Hvem bør styre Haugesund de neste fire årene?

Vi byr på den første ordførerduellen mellom Nils Konrad Bua (H) og Arne-Christian Mohn (Ap), etterfulgt av paneldebatt med det vi mener blir de sentrale temaene i valgkampen.

Ordstyrer Tom Hetland, politisk kommentator og tidligere sjefsredaktør i Stavanger Aftenblad.


Torsdag 23. februar -23:
Russisk rullett med EUropas fremtid
v/ Ane Tusvik Bonde, Emil A Erstad og Kåre Johan Mjør

Kollasj forfattere

På tross av sterke formaninger fra både NATO og et internasjonalt samfunn skjedde det som alle fryktet. Vladimir Putin beordret russiske styrker og invadere nabolandet Ukraina. Etterkrigstiden var på en blunk over. Nå, et år siden invasjonen, ser vi en fullskalakrig der USA, EU og Norge forer Ukraina med stadig mer og tyngre våpen i en blodig krig, hvor de sivile tapene og de materielle skadene er enorme.Russlands krig har dratt verden inn i en global malstrøm der energikrise, matkrise og klimakrise skaper den perfekte stormen. Øyo-biblioteket inviterer deg til en kveld der vi lufter de store spørsmålene.


For å belyse det uforståelige har vi fått med oss menneskerettighetsaktivist Ane Tusvik Bonde, som har lang erfaring med å jobbe med ukrainske og russiske menneskerettighetsorganisasjoner gjennom Human Rights House Foundation, historiker Kåre Johan Mjør, og politisk journalist og kommentator Emil Andre Erstad.



Hvordan kan det historiske narrative om Russland forklare Putins handlinger, hvordan kan sivilsamfunnet og menneskerettighetsforkjemperne bidra til gjenoppbyggingen av Ukraina - og hvordan påvirker den Europeiske krisen Norge og vår egen statsminister?

Støttespillere

Arrangementet skjer i samarbeid med Haugesund folkebibliotek og er støttet av Fritt Ord.

Øyo-biblioteket 2022, onsdag 21. september:
Erika fatland: En reise rundt Russland

Portrett av Erika Fatland
Erika Fatland. Foto: Tine Poppe.

Erika Fatland, en av Norges mest kritikerroste sakprosaforfattere, kommer til Haugesund og Øyo-biblioteket.

Erika Fatland kommer for å snakke om den prisvinnende boken «Grensen» og hennes møte med Russland og landets naboland, mennesker som bor der og ikke minst hvordan disse svært ulike landene alle påvirkes av sin mektige nabo.

I disse dager nevner amerikanske og europeiske aviser reiseskildringene til Fatland som litteratur å gripe fatt i, hvis du ønsker å forstå mer av hva som skjer i Ukraina og Russland i dag. Dette blir et foredrag du sent vil glemme!

Dørene åpner kl. 19.30.

Kaféen «Hos Carlos» vil ha åpent og ha et fint utvalg av mat og drikke.

Velkommen!

Øyo-festivalen 2021, lørdag 20. november:
Hva nå Tyskland?

Samtaler – foredrag – debatt- film – fotball

Tysk flagg

Vi setter søkelyset på Tyskland og tar pulsen på et av de viktigste landene i Europa. Vi legger opp til en hel dag med samtaler, foredrag og debatt med vekt på tysk politikk, samfunn, film og fotball.

Deltakere:

Program:

Det tyske valget: partiene, resultatet og veien videre uten Merkel /v Astrid Sverresdotter Dypvik, Ingrid Brekke og Emil André Erstad

Tid:
Sted: Haugesund folkebibliotek.

Høsten 2021 knyttet det seg ekstra stor spenning til det tyske valget. Angela Merkel gir seg som leder i partiet CDU og går av som forbundskansler etter 16 år med makten. Merkel har vært en av Europas viktigste politikere. Hvor går veien videre for Tyskland? Hvem skal styret landet? Hvilke konsekvenser får dette for Europa?

Vi har invitert Astrid Sverresdotter Dypvik og Ingrid Brekke, som følger tysk politikk og samfunnsliv tett, til å gi oss en analyse og refleksjoner og prøve å gi oss svar på dette.

Astrid Sverresdotter Dypvik er journalist og forfatter og gav nettopp ut boken «Det mørke Tyskland».

Ingrid Brekke er journalist og forfatter og har gitt ut boken «Angela Merkel - Et europeisk drama»

Samtalen ledes av Emil André Erstad, politisk kommentator i Vårt Land.

Det mørke Tyskland v/ Astrid Sverresdotter Dypvik, Ingrid Brekke, Torgrim Eggen og Emil André Erstad

Tid:
Sted: Haugesund folkebibliotek.

I den kritikerroste boken «Det mørke Tyskland» tar forfatter, journalist og historiker Astrid Sverresdotter Dypvik oss med på en reise til det moderne Tyskland. Et land som opplever sterk politisk polarisering i kjølvannet av den store flykningskrisen i 2015 og hvor den tyske sikkerhetstjenesten slår fast at høyreekstremisme er den største trusselen mot landets sikkerhet.

I foredraget vil Sverresdotter Dypvik fortelle om møte med internettradikalisering, om skrikende sosiale forskjeller, men også om politisk mot og mobiliseringen mot de mørke kreftene.

Etter foredraget deltar Sverresdotter Dypvik i samtale med journalist Ingrid Brekke og forfatter Torgrim Eggen.

Samtalen ledes av Emil André Erstad, politisk kommentator i Vårt Land.

Dritte Halbzeit – fotball, samfunn og politikk v/ Eivind Bisgaard Sundet, Runar Skrøvset og Asbjørn Slettemark

Tid:
Sted: Haugesund folkebibliotek.

Hver uke rapporterer Eivind Bisgaard Sundet, Runar Skrøvset og Asbjørn Slettemark tysk fotball i den populære podcasten Dritte Halbzeit. Skrøvset bor i Bochum og følger VfL Bochum tett, Slettemark har sesongkort på Olympiastadion til Hertha Berlins mens Bisgaard Sundet er fast kommentator av tysk fotball for Viasport.

I Dritte Halbzeit analyserer de både slagene som utkjempes på banen og de politiske kampene på tribunen. Nå har guttene pakket kofferten og er på plass i Haugesund for å gjøre en livepodcast med vekt på tysk fotball, samfunn og politikk og samtidig lade opp til det store berlinderbyet mellom Union Berlin og Hertha Berlin.

FC Union Berlin - Hertha Berlin

Tid:
Sted: Folkepuben, Haugesund.

Her får vi servert mer enn en fotballkamp. En ting er at det er et Berlinderby, men når øst møter vest, arbeiderklasseklubb møter «big city club», slår de politiske referansene mot oss. Og med kunnskapen vi har tilegnet oss fra seansen på biblioteket like før skal vi være godt forberedt til å få maksimalt ut av dette oppgjøret. Vi kan garantere en innbitt kamp på gressmatten og et inferno av lyd, bannere og pyroteknikk på tribunen.

 

Lokalisert i en gammel apotekkjeller fra 1920-tallet, sender Folkepuben fotball på flotte skjermer akkompagnert av et rikt utvalg i drikkevarer. Deler av lokalet er reservert til de av festivalens gjester som har lyst til å få med seg dette forrykende oppgjøret fra 1.Bundesliga. Og kanskje tryller verten frem noen curry würst for å få oss til å føle oss hjemme?

Babylon Berlin v/ Torgrim Eggen

Tid:
Sted: Edda kino.

På 1920-tallet var Tyskland en av verdens ledende filmnasjoner, og Babelsberg nær Potsdam utenfor Berlin var Europas Hollywood. Hva var det tyskerne gjorde bedre enn alle andre, og hva skjedde med filmkunsten når de politiske betingelsene endret seg - flere ganger på få tiår?

Torgrim Eggen er forfatter. Han har vært journalist i Dagbladet, redaktør i Beat og NATT&DAG, og skriver nå for Dagens Næringsliv og Klassekampen. Eggen har skrevet boken «Berlin. Det 20 århundrets hovedstad». Boken er et byportrett og moderne kulturhistorie hvor han følger Berlin fra keiserens fall i 1918 fram til i dag.

Film: «De andres liv» + foredrag Torgrim Eggen (på Edda): 150,- (Billettlenke kommer)

Tid:
Sted: Edda kino, sal 2.

Den kritikerroste filmen «De andres liv» av Florian Henckel von Donnersmarck er en uhyre vellaget thriller om å leve i et gjennomkontrollert og paranoid samfunn. Handlingen tar oss til Øst-Berlin i 1984.

Det hemmelige overvåkingspolitiet har full kontroll over DDRs innbyggere. Folk blir presset og truet for å få nære venner og familiemedlemmer til å overvåke hverandre. En effektiv Stasi-offiser får for første gang sympati for dem han skal avlytte. Men kan han utgjøre en forskjell?

Med Ulrich Mühe, Sebastian Koch, Charly Hübner, Werner Daehn og Martina Gedeck.

Arrangementet på Edda kino er i samarbeid med Edda og Haugesund filmklubb.
Festivalpass: 250,- + (avgift)
(Gir tilgang på program på Haugesund bibliotek og Edda kino)
Billett film og foredrag på Edda: 150,- + (avgift)

Arrangementet støttes av Fritt Ord, Haugesund kommune, Norsk Forfattersentrum og Tysklands ambassade i Oslo.

Torsdag 11. november
Øyo-biblioteket: Temakveld om fotball:
Flest mulig, lengst mulig, best mulig?

To menn med sine bøker

Hvordan kan fotball gjøre samfunnet og enkeltmennesket bedre? Hvilke fordeler hadde supertalentet Erling Braut Haaland av å trene med kompisene sine? Kan virkelig de fleste og de beste bli bedre sammen?

Øyo-biblioteket har invitert fotballtrener Alf Ingve Berntsen og forfatter Ørjan Z. Johansen til Haugesund og Øyo-biblioteket for å innlede om boken «Fotballprosjektet».

Etter innledningen vil Øystein Eide, pappatrener og tidligere sportsjournalist i Haugesunds Avis, lede en samtale med Ørjan Z. Johansen, forfatter av boken «Fotballprosjektet», Alf Inge Berntsen, lærer, fotballtrener og medforfatter av boken «Fotballprosjektet» Solfrid Andersen Dahle – tidligere fotballspiller på Trondheims/Ørn, Avaldsnes og landslaget.

14. oktober 2021
Kva skjer med den private velferden?
Tour de KÅKÅ|nomics i Haugesund!
    – i samarbeid med Øyo-biblioteket

Tre kvinner med sine bøker

Vil ei ny regjering stramma inn vilkåra for dei private? Blir spørsmålet om private helsetenester ei av dei store sakene som markerer at me har fått eit nytt politisk fleirtal, eller blir det først og fremst ei stridssak mellom Jonas Gahr Støres regjering og partia på ytre venstre?

Kva endringar kan – eller bør – koma for dei som har satsa på denne marknaden, og kva får det å seia for alle oss som bruker velferdstenestene?

Deltakarar:

Kommentatorar:

Debattleiar: Tom Hetland, kommentar, kritikar og historikar.

Les meir om arrangementet her: https://www.kknomics.no/program/kva-skjer-med-den-private-velferden/.

27. september
#KLIMAFESTIVALEN HAUGALANDET 2021

Tre kvinner med sine bøker

Målet med festivalen er å mobilisere for å øke klimaengasjementet i alle samfunnslag. Vi ønsker å spre kunnskap og henge oss på den grønne bølgen og det store klimaengasjementet som finnes ute i befolkningen.

Velkommen til en helaften med vekt på Klima, bærekraft og biologisk mangfold!

Program:

Kl. 18.15: Dørene åpner.

Kl. 18.30 – 19.15: En samtale om insekter, bærekraft og biologisk mangfold v/ Anne Sverdrup-Thygeson og Vigleik Winje.

 

Professor Anne Sverdrup-Thygeson er en av Norges mest anerkjente forskningsformidlere og har gitt ut flere kritikerroste bøker. I fjor mottok hun Forskningsrådets formidlingspris. I denne samtalen skal hun snakke om sitt forfatterskap og om viktigheten av kunnskap om bærekraft og biologisk mangfold og hva naturkrisen betyr for oss alle. Samtalen ledes av samfunnsgeograf Vigleik Winje.

19.30 – 20.15 Grønnere familie v/ Marie Kleve og Thomas Eide Wennesland

Forfatter og journalist Marie Kleve vil i denne samtalen snakke om hennes kritikerroste bok «Grønnere familie» Det er en jungel av motstridende klimaråd der ute. Noen mener vi bør kjøpe emballasjefri mat i løsvekt, andre mener plastinnpakkede varer likevel er best, fordi maten holder seg lenger og vi unngår svinn. Hvilke tiltak er det som faktisk har noen effekt? Og hvordan kan vi som enkeltpersoner og husholdninger leve mest mulig klima- og miljøvennlig i hverdagen?

Thomas Eide Wennesland, lektor på Vardafjell videregående skole, vil lede samtalen

20.30 - 21.15 Mitt Klimaregnskap v/ Anja Bakke Riise og Ineke De Rezende

Anja Bakken Riise, forfatter og leder av Fremtiden i våre Hender, vil i denne programposten snakke om den rykende ferske boken «Mitt klimaregnskap. Et forsøk på å leve bærekraftig og løsningene vi trenger» Etter innledningen fra Bakken Riise vil Ineke De Rezende fra Naturvernforbundet Haugalandet samtale med Bakken Riise om bærekraft og det grønne skifte vi står ovenfor

Hos Carlos har kafeen åpen og Norli Haugesund vil selge bøkene til forfatterne som deltar.

Programarbeid:

Alf H. Aronsen, Øyo-biblioteket, Thomas Eide Wennesland, Vardafjell videregående skole, Ståle Pedersen, Besteforeldrenes klimaaksjon, Liv Samuelsberg, Besteforelderens klimaaksjon

Takk til gode samarbeidspartnere:

Øyo-biblioteket; Vardafjell videregående skole; Besteforeldrenes klimaaksjon; Haugesund folkebibliotek; Handelens Miljøfond, Haugesund Sparebank, Rogaland fylkeskommune, Miljøsamarbeidet Karmøy, Haugesund, Tysvær, Edda kino, Naturvernforbundet og Haugaland Interkommunale Miljøverk.

Onsdag, 25. aug:
De lange vaktene. Et kritisk blikk på norsk helsevesen. 
v/ Liv Bjørnhaug Johansen og Vigdis J. Reisæter

To kvinner og deres bøker.

Da koronapandemien rammet oss sto sykepleierne i frontlinjen. På sykehus, sykehjem og i hjemmetjenesten jobbet de intenst for å redde liv. Men hvordan står det egentlig til på innsiden av det norske helsevesen?

Onsdag 25.august kommer de to aktuelle forfatterne Liv Bjørnhaug Johansen og Vigdis Reisæter til Haugesund og Øyo-biblioteket for å innlede, samtale og gi oss en nærmere beskrivelse av livet på innsiden av det norske helsevesen.

Arrangementet er basert på de to aktuelle bøkene «Den lange vakta. En historie fra et helsevesen på bristepunktet» og «Jeg skal hjelpe deg. En sykepleiers farvel til eldreomsorgen».

Etter innleggene vil Alf H. Aronsen lede en samtale med Bjørnhaug Johansen og Reisæter. Vi har også med oss Trine Meling Stokland, (SV), varaordfører i Haugesund og Harald Larssen Lønning(H), gruppeleder for Høyre i Haugesund på første rad.

Arrangementet skjer i samarbeid med Haugesund folkebibliotek og NSF Haugesund, og er støttet av Fritt Ord.

Torsdag, 10. juni:
Valgdebatt
— Kampen om Rogaland

Montasje av ni politikere med logoer for Øyo, Rogaland fylkeskommune og TV-Haugaland.

Øyo-biblioteket i samarbeid med TV-Haugaland inviterer til valgdebatten «Kampen om Rogaland». Knappe tre måneder før det viktige stortingsvalget kommer det ni sentrale politikere fra Rogaland for å fortelle oss hvilke politikk og hvilken regjering de ønsker seg etter valget.

Einar Tho, ansvarlig redaktør i Haugesunds Avis, og Harald Birkevold, kommentator i Stavanger Aftenblad, vil innlede debatten med en kort samtale rundt hvilke tema de tror vil være avgjørende og hvilke kandidater det er størst spenning rundt om kommer inn på Stortinget fra Rogaland.

Følgene politikere har bekreftet at de stiller i Haugesund:

Sentrale representanter fra viktige institusjoner og interesseorganisasjoner i Rogaland vil og delta og Tone Grindeland, regiondirektør NHO Rogaland, har allerede bekreftet at hun stiller.

Møte og debattleder blir Tom Hetland, tidligere sjefsredaktør i Stavanger Aftenblad.

Torsdag, 20. mai:
#Øyo-film: Generasjon utøya

Kinoplakat: Montasje av fire ungdommer på bakgrunnsbilde av Utøya. Øyo-biblioteket og Edda kino inviterer til filmpremiere og samtale med utgangspunkt i det som mange kaller årets viktigste film «Generasjon Utøya».

Generasjon Utøya» utfordrer oss på om vi har gjort nok for å imøtegå høyreekstrem ideologi og retorikk etter den grusomme terroraksjonen for snart ti år siden. I filmen følger vi fire unge kvinner som overlevde Utøya og som har valgt å fortsette sitt sterke politiske engasjement. De nektet å la seg skyte til taushet og representerer en generasjon politikere som tør å drømme om og kjempe for en bedre framtid.

Filmen har fått femmere, seksere og ros fra et samlet kritikerkorps.

Regissør Aslaug Holm vil være til stede og ha en kort innledning til filmen.

Etter visningen blir det samtale med:

Arrangementet er starten på et samarbeidsprosjekt mellom Øyo-biblioteket og Edda kino som har fått navnet «Øyo-film». Fremover vil vi presentere en rekke filmer som vil ta opp viktige samtidspørsmål i en kontekst med innledninger og panelsamtaler.

Mer info om «Generasjon Utøya» finner du på Edda-kino sine sider.

10. februar:
#Klimafestivalen Haugalandet 2021

Edda kino i Haugesund Klimafestivalen foregår fysisk på Edda kino – i kinosal 5.

Målet med klimafestivalen er å mobilisere for å øke klimaengasjementet i alle samfunnslag på Haugalandet. Vi ønsker spre kunnskap og henge oss på den grønne bølgen og det store klimaengasjementet som finnes ute i befolkning.

Velkommen til en helaften med spennende foredrag, samtaler og debatt!

Besøk festivalsiden for info om tid, sted og billett!

Takk til gode samarbeidspartnere:

Handelens Miljøfond, Haugesund Sparebank, Rogaland fylkeskommune, Miljøsamarbeidet Karmøy, Haugesund, Tysvær, Haugesund folkebibliotek, Øyo-biblioteket, Edda kino, Vardafjell videregående skole, Naturvernforbundet, Haugaland Interkommunale Miljøverk og Berekraftsvekene på Stord.

4. juni:
Moria 2020: Dødens matematikk har blitt politikk

Unger i flyktningeleir som ser på filmBarn i Moria-leiren

Hva er egentlig et liv verdt og hvorfor skal EU og Norge redde noen, men la andre dø? Hvorfor legger ikke verdenssamfunnet politikk til side og hjelper dem som er i nød på europeisk jord?

Sted: Haugesund folkebibliotek
.
Kjøp billett: Ticketco

For mens Norge og verden har vært travelt opptatt av koronakrisen har en annen krise eskalert: Moria-leiren på den greske øya Lesvos ble etablert for å huse opptil 3000 mennesker, men nå nærmer det seg 20 000. Menn, kvinner og barn lever under særdeles dårlige forhold uten verken sanitærforhold eller tilgang på elementære helsetjenester. Forholdene er uverdige, kritiske og nå nærmer korona-epidemien seg leiren med full styrke. Vi er i ferd med å bli vitne til en humanitær katastrofe på europeisk jord. Tyskland, Finland, Luxembourg, Belgia, Bulgaria, Frankrike, Irland, Kroatia, Litauen og Portugal har sagt ja til å ta imot til sammen 1600 barn fra Moria. Mens Norge har iverksatt de strengeste tiltakene noensinne i fredstid og finansiert den ene krisepakken etter den andre har det vært stor uenighet mellom partiene på Stortinget om vi skal ta imot mennesker fra Moria-leiren.

Øyo-Biblioteket har invitert sterke navn som Thomas Hylland-Eriksen, Nils August Andresen, Mímir Kristjánsson, Marte Valle og Katrin Giatz Brubakk til Haugesund for å samtale om disse vanskelige spørsmålene.

Vi setter frem 50 stoler, og inviterer rett og slett til en samtale om liv og død. Om hvorfor vi skal redde noen, om hvordan et barns liv blir politikk, hvordan asyl- og innvandringspolitikken og emigrasjon skaper situasjoner som Moria. Men er et liv på europeisk jord mer verdt enn på et annet kontinent? Er det moralsk forsvarlig å redde noen, men la andre dø og lar EU flyktingkrisen eskalere uten å gripe inn? Og mens Europa diskuterer og krangler seg imellom om hvem som skal redde hvem fortsetter lidelsene i Moria.

Kort om gjestene:

Arrangementet er støttet av Fritt Ord og blir til i et samarbeid med Haugesund folkebibliotek og TV Haugaland.

Velkommen!

4. mars:
Popkulturell festkveld: Frode Grytten og Pedro Carmona Alvarez

Portretter av Pedro Carmona Alvarez og Frode GryttenPedro Carmona Alvarez og Frode Grytten

Øyo-biblioteket har invitert Frode Grytten og Pedro Carmona Alvarez, to av landets fremste forfattere, til Haugesund for å delta på vår popkulturelle festkveld om bøkene «Menn som ingen treng» og «Refrenger».

Sted: Haugesund folkebibliotek
.
Kjøp billett: Ticketco

Menn som ingen treng er Frode Gryttens niende novellesamling. I ti sterke noveller møter vi menn som har havnet i trøbbel av årsaker som skyldes brist eller misferd. Her finnes desperasjon, kjærlighet, håpløshet og komikk. Grytten gir oss skrap samfunnsanalyse og skriver empatisk om menn som trenger kvinner, menn som trenger menn, og menn som ingen treng.

Til samtalen med Grytten har vi og invitert psykologspesialist Håvard Wester Breistein til å gi oss et faglig blikk på tematikken i novellene i «Menn som ingen treng».

Førsteamanuensis Hege Myklebust på Høgskulen på Vestlandet leder samtalen med Grytten og Breistein.

I fjor høst gav Pedro Carmona-Alvarez ut essaysamlingen «Refrenger». Nå kommer han til Haugesund for å dele historier om sanger og stemmer, lytting og litteratur, identitet og biografi, samt om sin egen familie, om deres flyktninghistorie fra Chile til Norge, og om hvordan musikk og nostalgi utvider og sementerer kollektiv og individuell hukommelse. I samtalen vil han også komme innom amerikansk sangtradisjon med bakgrunn i sangere som Mercedes Sosa, Violeta Parra, Bob Dylan, Woody Guthrie, Leonard Cohen og Bruce Springsteen.

Sosialantropolog Therese Landås vil lede samtale med Carmona-Alvarez.

Kaféen «Hos Carlos» vil ha åpent og ha et fint utvalg av mat og drikke.

Velkommen!

Torsdag, 20. februar

Bokomslaget til Pappas siste reisBoka «Pappas siste reis» av Mikal Olesen Lerøen har fått veldig gode tilbakemeldinger.

Bokprat med forfatter Mikal Olsen Lerøen

Øyo-biblioteket har invitert journalist og forfatter Mikal Olsen Lerøen til Haugesund for å snakke om boken «Pappas siste reis», som tar for seg et mørkt kapittel i norsk historie: De norske sjøfolkene som ble sendt inn i oljekrigen i Persiabukten på 1980-tallet.

Etter innlegget vil Hilde Sandvik, journalist og forfatter, lede en samtale med Lerøen og Sverre Meling jr.

Sted: Haugesund folkebibliotek
Tid: Torsdag 20. februar 2019 kl. 19:30–21:30.
Pris: 160,-. Billetter får du kjøpt på nett eller på Haugesund folkebibliotek.

16

Emil André Erstad og Kjartan Fløgstad med sine respektive utgivelserMorten Harket med ny bok.

Bokprat med Morten Harket

Morten Harket skal snart ut på en ny verdensturné med a-ha. Tirsdag 3. desember legger imidlertid verdensstjernen turen innom Haugesund og Øyo-biblioteket for å samtale med forfatter Ørjan Nilsson og musikkskribent Audun Vinger om den nye boken «Hjemkomst. Morten Harket 1993-1998».

Boken er et gjensyn med 90-tallet – og historiene om hva som skjedde da Norges største popstjerne gjennom tidene kom hjem.

Vi skal nærme oss aktivisten, klimaforkjemperen, samfunnsaktøren og soloartisten Harket som søkte seg mot høyst utradisjonelle samarbeidspartnere i dette tidsspennet. Audun Vinger, mangeårig skribent og musikkanmelder, nå i Dagens Næringsliv og Jazznytt, vil lede samtalen.

Tirsdag 3. desember 2019 kl. 19:30–22:00.

150,- Billetter får du kjøpt på nett eller på Haugesund folkebibliotek.

18

Frode ThuenFrode Thuen, professor i psykologi.

Barnets beste ved samlivsbrudd

Ett av fire barn i Norge har foreldre som ikke bor sammen. Mer enn 25 prosent av disse har delt bosted, og andelen har økt kraftig de siste tiårene.

Hva er vanskelig og hva kan være fint med å bo halvparten av tiden hos mor og den andre halvparten hos far? Og hva kan gjøre situasjonen best mulig for barna?

Øyo-biblioteket har invitert Frode Thuen, professor i psykologi på Høgskulen på Vestlandet og samlivsspaltist i Aftenposten, til Haugesund for å innlede om delt bosted og hva som er det beste for barnet. Etter innledningen til Thuen vil advokat Ingrid Lauvås lede en panelsamtale med følgene panel:

Tid: Torsdag, 24. oktober, 20:00 - 21:30. Dørene åpner kl. 19.30

Pris 150,-. Billetter får du kjøpt på Haugesund folkebibliotek eller her:
haugesundbibliotek.ticketco.events

Plakat for Øyo-festivalen

Øyo-festivalen 2019

arrangeres «Øyo-festivalen» – Haugesunds første sakprosafestival. En hel dag med foredrag, debatt og samtaler som tar opp viktige og aktuelle saker i vår samtid.

Alt foregår på nyrenoverte Haugesund folkebibliotek i Kirkegata i Haugesund.

Program for Øyo-festivalen 2019

Tid: .
Sted: Haugesund folkebibliotek.

Billett-info her

Foredrag og diskusjoner

Kl. -
Åpningssamtale: Europa – Hva nå? v. Kai Eide, Kristin Clemet, Ingrid Brekke, Nilas Johnsen, Halvor Finess Tretvoll og Tom Hetland

I år er det 30 år siden Berlinmuren falt. En fremtidstro og optimisme er snudd og gjennom hele Europa går det nå en protestvind mot en virkelighet der kontinentet presses fra mange kanter.

Brexit har sørget for at Theresa May har måtte flytte ut av den britiske statsministerboligen, i Frankrike har aksjonister i gule vestene tatt til gatene og uttrykt frustrasjon over politikken til president Emanuel Macron, i Tyrika blir president Erdogan beskyldt for valgfusk og Polen er i ferd med å innføre flertallets demokrati med sterk politisk kontroll og tilsidesetting av maktfordelingsprinsippet og rettsvesenets uavhengighet.

Hva er status for Europa i dag – og hvordan ser fremtiden ut?

Panel:
  • Kai Eide, diplomat og tidligere norsk NATO-ambassadør i Brussel og ambassadør i Stockholm.
  • Kristin Clemet tidigere utdanning og forskningsminister (H) og er idag daglig leder i den liberale tankesmien Civita.
  • Ingrid Brekke, utenriksjournalist i Aftenposten og forfatter.
  • Nilas Johnsen, utenriksjournalist og kommentator i VG og forfatter.
  • Halvor Finess Tretvoll, redaktør og forfatter.
  • Samtalen ledes av Tom Hetland, tidligere sjefsredaktør Stavanger Aftenblad og bokanmelder i Bergens-Tidene.
Kl. -
Sosialdemokrati i en skjebnetid, v. Halvor Finess Tretvoll, Kristin Clemet, Mímir Kristjánsson og Tom Hetland

Hva skjedde med sosialdemokratiet? Bevegelsen som formet Vest-Europa i etterkrigstiden har idag eksistensielle problemer. I Frankrike er Sosialistpartiet i oppløsning. I Tyskland er SPD historisk svake. I Italia tapte Partito Democratico statsministerposten til en koalisjon av populister. Og i Norge tapte Arbeiderpartiet høsten 2017 valget alle trodde partiet skulle vinne. I dette foredraget vil forfatter Halvor Finess Tretvoll prøve å forklare hva som ligger bak denne oppsiktsvekkende utviklingen i europeisk politikk: En samtidig sosialdemokratisk kollaps i en lang rekke land.

Hvor alvorlig er sosialdemokratiets krise, hva skyldes den og hva kan gjøres? Tretvoll har reist gjennom Vest-Europa på jakt etter svar og kommer til Haugesund for å fortelle hva han fant

Etter innledningen til Tretvoll skal Civita-leder Kristin Clemet og forfatter og tidligere nyhetsleder i Klassekampen Mímir Kristjánsson delta i samtale om tematikken som Tretvoll innleder rundt. Samtalen ledes av tidligere sjefsredaktør i Stavanger Aftenblad Tom Hetland.

Kl. -
Ut av skyggene. Den lange veien mot likestilling for innvandrerkvinner, v. Shazia Majid og Silje Hellesen.

Den 25. januar 1973 landet en ung pakistansk kvinne på Fornebu flyplass i Oslo. I ventehallen sto hennes ektemann, med både bolig og jobb ved Oslo Reiseeffektfabrikk. Kvinnen var spent, og lykkelig uvitende om livet som ventet henne i verdens mest likestilte land. Hun var ikke alene, det er kommet tusenvis som henne til Norge. Men i tiår etter tiår levde innvandrer-kvinnene på utsiden av samfunnet, bortgjemt og glemt. Likevel har de oppfostret en generasjon med døtre som knuser patriarkat og glasstak. Den unge kvinnen som kom til Norge for snart femti år siden, skulle med tiden bli mor til fem jenter. En av dem er VGs profilerte kommentator Shazia Majid

I dette foredraget vil Shazia Majid prøve å finne svaret på «Hva har kvinnene vunnet, og hva gikk tapt? Og fortelle om en blind flekk i norsk historie. Dette er kvinnenes fortelling - fra innsiden av patriarkatet.

Etter innledningen vil Silje Hellesen lede en samtale med Majid om boken og tematikken i boken.

Borgerlønn og det europeiske arbeidslivet v. Ingeborg Eliassen, Kristin Clemet, Mímir Kristjánsson og Harald Dale

De nærmeste årene vil føre med seg teknologiske endringer som vil fjerne mange arbeidsplasser. Roboter truer jobbene til både butikkmedarbeidere, reiseagenter, sjåfører og fondsmeglere. Stadig flere skyves ut av et arbeidsliv som ikke trenger dem lenger.

Velferdsstaten som skal sørge for dem, er under press. For å unngå et framtidig sosialt sammenbrudd må vi tenke nytt om forholdet mellom arbeid og kapital, fritid og velferd. Det er her den gamle ideen om borgerlønn har fått ny aktualitet.

Mange land eksperimenter allerede med denne formen for samfunnslønn, og kjente gründere som Elon Musk og Bill Gates diskuterer borgerlønn med nobelprisvinnende økonomer verden over.

Forfatterne Sven Egil Omdal og Ingeborg Eliassen tar i boken «Borgerlønn» den internasjonale diskusjonen om borgerlønn hjem. Blant politikere, forskere, fagforbund og næringsliv i Norge er meningene delte, men det er viktig at vi tar debatten nå. Vi har ikke råd til å la være.

Ingeborg Eliassen kommer til Haugesund og innleder om boken. Etter innledningen vil hun møte journalist, samfunnsdebattant, forfatter og politiker Mimir Kristjansson og tidligere utdanningsminister og nå daglig leder av tankesmien Civita Kristin Clemet til en samtale om borgerlønn og det europeiske arbeidslivet. Samtalen vil bli ledet av tidligere NRK-journalist Harald Dale.

Kl. -
Erdogan - Tyrkias nye sultan, v. Nilas Johnsen og Emil André Erstad

Natten til 16. juli 2016 råder kaos i Tyrkia. I en melding som leses opp på statlig TV, kunngjør landets militære ledelse at regjeringen er avsatt og portforbud innført. Parlamentet bombes, og i gatene ruller stridsvogner.

Men rett etter midnatt trer president Recep Tayyip Erdogan fram og oppfordrer sine tilhengere til å bryte portforbudet, og isteden fylle gatene. Der og da er kuppet over. Før natten er omme, har utrenskningene begynt.

I dette foredraget tar forfatter og journalist Nilas Johnsen deg med på innsiden av Erdogans Tyrkia.

Historien om hvordan Istanbuls ambisiøse borgermester manøvrerer seg fra en fengselscelle til presidentpalasset, er både fascinerende og skremmende. I hvilken retning vil «den nye sultanen» føre landet? Vil demokratiet overleve hos vår NATO-allierte?

Etter innledningen vil kommunikasjonssjef i Den norske Helsingforskomité Emil André Erstad lede en samtale med Johnsen. Erstad har tidligere skrevet en bok om menneskerettighetssituasjonen for syriske flyktninger i Libanon, Jordan og Tyrkia, utgitt med tittelen Farvel Syria (2015). Erstad har over flere år arbeidet tett med situasjonen i Tyrkia og tyrkisk politikk.

Å se en havhest dø – forestillinger og fakta om plast i havet, v. Guri Sogn Andersen og Lene Røkke Mathisen

Kval med magen full av plast, skilpadder og fuglar som er vikla inn i plasttau eller plastposar, forsøpla strender verda over, sjølv der kor det ikkje bur folk. Dei siste åra har me sett utalege bilete på kva konsekvensar den enorme mengda plast i havet har for miljøet og dyrelivet, og det har fått mange til å vakna. Barn og vaksne ryddar strender, både forbrukarar og produsentar ser seg om etter plastfrie alternativ og til og med politikarar og styresmakter rundt om i verda tar grep og forbyr bruk av plastposar, sugerøyr og andre formar for eingongsplast. Ingen kan vel meina anna enn at det er bra og på høg tid, men kva er eigentleg fakta og kva er myter om plastikk i havet? Guri Sogn Andersen er marinbiolog og forskar ved Norsk institutt for vannforskning (NIVA). I boka Å se en havhest dø ryddar ho opp i dette spørsmålet. Ho viser at mange påstandar om plast i havet ikkje stemmer og ho er redd for at den typen feilinformasjon kan skada saka i det lange løp. Det er ingen grunn til å overdriva plastproblemet for det er meir enn stort nok som det er. Andersen framhevar òg at plast ikkje nødvendigvis er eit vonde. I ein del samanhengar er plast det mest fornuftige valet av materiale, sjølv i eit miljøperspektiv. For dei av oss som ynskjer å gjera ein skilnad så gjev Andersen oss ti konkrete råd til å redusera plastsøppel.

Etter innleiinga til Sogn Andersen skal Lene Røkke Mathisen leie ei samtale med Sogn Andersen.

Kl. -
Russland – Norge, v. Bernhard Mohr, Kåre Johan Mjør, Kai Eide og Martin Paulsen

I 2006 flyttet haugesunderen Bernhard Mohr til Moskva – en enslig nordmann på en russisk arbeidsplass på en tid da mange ennå anså at en demokratisk utvikling i Russland var både mulig og sannsynlig. Ti år etter drar han tilbake for å møte de gamle kollegene for å få svar på det ene overskyggende spørsmålet: Hvorfor stemmer russerne på Putin?

Hvorfor fortsetter de å støtte opp under et for vestlige øyne stadig mer undertrykkende regime? Resultatet ble til boken «Hvorfor stemmer russerne på Putin?»

Nå er Mohr i gang med ny bok og denne gang skal det handle om forholdet mellom Russland og Norge. I september kommer Mohr til Haugesund for å samtale om sin kommende bok og dele sin kunnskap om vårt store naboland.

I samtalen deltar også Kai Eide, tidligere norsk NATO-ambassadør i Brussel, og Kåre Johan Mjør, forsker og forfatteren av boken «Russiske imperium».

Samtalen skal ledes av styreleder i Rafto-stiftelsen, Martin Paulsen.

Mitt liv med humler, v. Dave Goulson og Stein Joar Hegland

Dave Goulson er professor i biologi ved University of Sussex i England. Som barn var han nesten besatt av alle former for natur- og dyreliv. Han samlet på alle typer insekter, men det var humlene som fascinerte ham aller mest. I foredraget «Mitt liv med humler» forteller Goulson om sine eventyr og oppdagelser i sitt liv som forsker og ekspert på nettopp humler, på en måte som er så full av humor og smittende vitebegjær at man ikke kan gjøre annet enn å la seg rive med.

Fra barndommens oftest mislykkede eksperimenter til den voksne forskerens banebrytende oppdagelser om humlene, deres gåtefulle liv og ikke minst deres mystiske forsvinning, fører Goulson oss ut i naturen, naturhistorien og vitenskapen. På underholdende og uanstrengt vis belyser han ukjente og uante sammenhenger i insektenes og plantenes globale mikrokosmos, som er like fantastisk som det er skjørt.

Mitt liv med humler er et underholdende foredrag og en grenseløs kjærlighetserklæring til en liten, men betydningsfull skapning. Med sterkt engasjement og varme forteller Goulson alt som er verdt å vite om humler – og litt til. Foredraget bygger på boken « Mitt liv med humler»

Stein Joar Hegland, økolog og førsteamanuensis på Institutt for miljø og naturvitskap på Høgskulen på Vestlandet, leder etterpå en samtale med utgangspunkt i foredraget.

Programposten er i samarbeid med «Miljøsamarbeidet Haugesund, Karmøy og Tysvær.»

Kl. -
Polen - Aske og diamanter, v. Ingrid Brekke og Martin Paulsen

Ingrid Brekke er utenriksjournalist i Aftenposten. Hun har bodd i Berlin i flere år og har dekket saker om Tyskland og det østlige Europa. Hun har tidligere gitt ut bøkene «Da øst ble vest» og «Angela Merkel. Et europeisk drama» til gode anmeldelser.

I høst kommer hun ut med ny bok som har fått tittelen «Polen. Aske og diamanter» og med seg til Haugesund har hun et rykende fersk foredrag om landet i øst med over 40 millioner innbyggere

Etter innlegget til Brekke vil Martin Paulsen, styreleder i Rafto-stiftelsen, lede en samtale med Brekke.

Programposten er i samarbeid med Human-Etisk forbund på Haugalandet.

Havlandet – Historia om havet som skapte Noreg, v. Per Anders Todal

Per Anders Todal har hausta gode kritikkar for boka Havlandet som kom ut i 2018. Boka handlar om den delen av Noreg som ligg under vatn og som er seks gonger større enn den delen som ligg over vassflata. Todal har blitt med forskjellige typar farty rundt om i norske havområde og fjordar og møtt fiskarar, kvalfangarar, forskarar, oppdrettarar og andre som har virket på sjøen, og lagar slik ei geografisk rame rundt forteljinga om havet og kva det har betydd for menneska og for utviklinga av landet. Inn i skildringane frå desse turane og møta flettar han naturvitskap, kysthistorie, mytologi og eiga fiskeglede og kjærleik til havet og vever slik ei historie som skildrar både Noreg og havet på nye måtar. Resultatet er ei kunnskapsrik og medrivande bok. Ein kan vanskeleg skriva om dette temaet i dag utan å koma inn på trusselen som forsuring og forsøpling utgjer for livet i, og dermed ved, havet. Todal er ikkje optimistisk når det gjeld vår evne og vilje til handling og er redd me ikkje vil klara å reversera den potensielt katastrofale utviklinga.

Per Anders Todal er journalist med lang fartstid i vekeavisa Dag og Tid og har tidlegare gjeve ut den kritikarroste sakprosaboka Fanden på flat mark – historier frå Kviterusland og vore redaktør for fleire bøker.

Kl. -
Mamma er trygda v. Mímir Kristjánsson, Merethe Prytz Haftorsen og Karen Hesseberg

Vi snakker om de trygda hele tida. Hver uke på statskanalen sitter et begeistret publikum og roper «Stay trygda!» i kor. De har til og med fått sitt eget verb. Å nave, jeg naver, han navet, hun har navet.

318.244 mennesker hever uføretrygd i Norge. En av dem er Marit Wilhelmsen. Hun er et trygdebeist, en udetonert bombe under velferdsstaten, en trussel mot alt det vi har kjært.

I denne boka forteller sønnen, den profilerte forfatteren, politikeren og samfunnsdebattanten Mimir Kristjansson, den rørende historien om sin mor. Det er en fortelling om tiår med en alvorlig kreftsyk mamma, om drømmer som brast, en familie som går i oppløsning, om å foreta en klassereise bratt nedover. Det er en fortelling om å leve med en mor som har så store smerter at tenåringssønnen ikke ser noen annen mulighet enn å kjøpe hasj til henne i skolegården.

Den hardtslående politiske retorikken som kjennetegner forfatteren – gir Mamma er trygda både en rystende familiehistorie og en innsideskildring av en samfunnsgruppe som ofte omtales, men som sjelden kommer til orde selv.

I etterkant av Kristjanssons innledning vil ansvarlig redaktør i TV Haugaland, Karen Hesseberg, lede en samtale med Mimir Kristjansson og fylkesdirektør i NAV Merethe Prytz Haftorsen.

Med Kristjanssons livserfaringer, Hessebergs helsefaglige bakgrunn og journalistiske egenskaper og Prytz Haftorsens kjennskap til systemet tror vi dette blir en fin time på Haugesund Folkebibliotek.

Hvitekrist - Olav Haraldsson og hans tid, v. Tore Skeie og Alexander Urrang Hauge

På begynnelsen av 1000-tallet raste maktkampen om herredømmet i landene rundt Nordsjøen. Angelsaksernes konge, Æthelred, var herre over et England som var rikt på gull og sølv, men også ustabilt og fullt av egenrådige stormenn. Fra Danmark forsøkte den unge danekongen Knut å erobre hans land. Midt mellom dem sto den ambisiøse norske vikingkongen Olav Haraldsson, en mystisk skikkelse som etter sin død skulle bli til Olav den hellige. Han hadde sin egen agenda.

I dette foredraget vil historiker og forfatter Tore Skeie spenne opp det store lerretet og tar oss med på en forrykende ferd gjennom den turbulente perioden da vikingtiden var på hell og kongeriket Norge var i støpeskjeen. Mens krigsherrer manøvrerte, allierte byttet side og store sølvskatter skiftet hender, rådet vold, brutalitet og ødeleggelser. Samtidig spredte kristendommen seg og skapte langsomt en ny samfunnsorden. Foredraget Hvitekrist gir et friskt blikk på norgeshistorien, hvor vikingtidens mennesker og begivenheter løftes opp og ut av sagaene og inn i en større europeiske sammenheng.

Etter innledningen vil Alexander Urrang Hauge lede en samtale med Skeie om boken og tematikken i boken.

Kl. -
Germania, om hvordan ideologi og nazi-kulturen inntok Berlin, v. Torgrim Eggen

Boken «Berlin : det 20. århundrets hovedstad» har blitt en moderne klassikker for alle som er glad i Berlin. I dette foredraget vil forfatter og en av landets fremste populærkulturelle formidlere Torgrim Eggen på en personlig og ledig måte forteller om det stormannsgale Germania-prosjektet og hvordan ideologi og nazi-kulturen inntok Berlin under andre verdenskrig.

Ytringsfrihetens vilkår i Europa i dag v. Ingrid Brekke, Martin Paulsen, Emil André Erstad og Harald Dale

I denne samtalen retter vi søkelys på journalister sine arbeidsforhold i Europa i dag. Vi hører og leser om en negativ utvikling av den frie presse og det blir stadig vanskeligere å drive kritisk undersøkende journalistikk i land som Tyrkia, Russland, Polen og Ungarn. Til å si noe om dette har vi invitert inn Emil Andre Erstad, forfatter og kommunikasjonssjef i Den norske Helsingforskomité, Martin Paulsen, som sitter i juryen for Fritt Ords og ZEIT-Stiftungs pressepris, og forfatter og Aftenposten-journalist Ingrid Brekke.

Panel:
  • Ingrid Brekke, utenriksjournalist i Aftenposten og forfatter
  • Emil André Erstad, forfatter og kommunikasjonssjef i Den norske Helsingforskomité
  • Martin Paulsen, jurymedlem Fritt Ord og ZEIT-Stiftungs pressepris

Samtalen ledes av Harald Dale, journalist og kommentator. Programposten er i samarbeid med Haugesund Journalistlag.

Populærkulturell festkveld

Kl.
Lyden av Berlin: Torgrim Eggen om David Bowie

David Bowies Berlin-periode var den mest radikale i hans karriere. I et desperat forsøk på å rømme fra sine demoner slo han rot i Berlin sammen med flere andre store kunstnere. Denne byen løftet han til nye kreative høyder og det var her han ga ut sin kjente Berlin-trilogi; «Low», «Heroes» og «Lodger». Få kjenner David Bowie generelt, og hans tid i Berlin spesielt bedre enn Torgrim Eggen, og han vil ta oss med tilbake til denne delte byen som hadde en stor påvirkningskraft på Bowies musikk.

Musikk: Hanne Eidsvåg Andersen

Lyden av Manchester: Bernt Erik Pedersen om The Smiths

Få byer i Europa har vært viktigere for utviklingen av en sound og en scene enn Manchester, og det postindustrielle Manchester er foreviget i Morrisseys musikk. The Smiths, sammen med Stone Roses, Happy Mondays med flere var de største og viktigste bidragsyterne til det som fikk navnet «Madchester». Journalist Bernt Erik Pedersen vil hjelpe oss å bli bedre kjent med både Manchester og The Smiths, og da spesielt bandets ubestridte leder; Morrissey.

Musikk: Bernhard Mohr og Vigleik Winje.

Lyden av Gøteborg: Charlotte Myrbråten om Håkan Hellstrøm

Håkan Hellstrøm er født og oppvokst i Gøteborg, og både byen og den pulserende musikkscenen fra 90-tallet har hatt stor påvirkning på hans musikk. Gøteborg er stadig et tilbakevendende tema i Hellstrøms tekster, og byen ble udødeliggjort gjennom hans første store hit «Känn ingen sorg for migGöteborg». I den anledning er vi veldig glade for at redaktør, teateranmelder og DJ CharlotteMyrbråten skal lose oss gjennom Håkon Hellstrøms musikk i lys av denne spesielle byen.

Etter disse tre innledningene vil Roar Eskil Jacobsen, kulturleder i Haugesunds-avis, lede en samtale med Eggen, Pedersen og Myrbråten med utgangspunkt i de tre innleggene.

Musikk: Marie Amdam

Biletter til Øyo-festivalen 2019

Festivalpass
Pris NOK 200,- pluss avgift (20,-). Innehaver av festivalpass må møte til ønsket arrangement minst 10 minutter før det begynner.
Kjøp festivalpass her!
Enkeltbillett
Pris 150,- pluss avgift (20,-). Kjøpes ved å klikke på lenken «kjøp billett» som vil ligge på hver enkelt programpost. Du kan også bruke lenkene under «arrangement» på våre facebook-sider.
Klikk her for å kjøpe enkeltbillett!
Popkulturell festkveld
Billett til popkulturell festkveld koster 200,- pluss avgift (20,-).
Kjøp billett til popkulturell festkveld her!

Merk

Festivalpass er personlig og kan ikke overdras.

Funksjonshemmede med ledsagerbevis: Det gis fri adgang til våre arrangementer for ledsager ved fremvisning av ledsagerbevis. Ledsager trenger ikke å løse billett.

Det vil også være anledning til å kjøpe billett i døra ved ledig kapasitet.

Spørsmål kan rettes til post@oyobiblioteket.no eller på telefon 90143241