biblioteket

Torsdag, 27. april, 2023:
Inni er vi alltid unge
v/Sissel Gran og Karen Hesseberg

To kvinner med boktittel Inni er vi alltid unge

Psykolog og forfatter Sissel Gran kommer til Haugesund og Øyo-biblioteket med sin kritikerroste og bestselgende bok «Inni er vi alltid unge».

Boken handler om hennes egen og andres erfaring med å bli eldre, om aldersforskning og skjønnlitterære betraktninger rundt aldringsprosessen, om frykt og skam og usynliggjøring, men også om aldringens privilegier, om nyvunne gleder og manges forunderlige omstillingsevne i møtet med kriser og kroppslige endringer.

Etter innledning vil Karen Hesseberg, redaktør i TV-Haugaland, lede en samtale med Gran.

 • Sted: Haugesund folkebibliotek.
 • Tid: .
 • Billett: 150,–.
  Kjøp bilett her eller på biblioteket.

Tirsdag, 11. april 2023:
Valgdebatt: Hvem skal styre Haugesund?

Hvem-skal-styre-Haugesund-tekst på flyfoto av Haugesund

Vi er fem måneder unna et spennende kommunevalg i Haugesund. Blir det maktskifte i sildabyen, eller får den sittende koalisjonen fornyet tillit?

Øyo-biblioteket har invitert sentrale listetopper til debatt og fyrer av startskuddet for valgkampen: Hvem bør styre Haugesund de neste fire årene?

Vi byr på den første ordførerduellen mellom Nils Konrad Bua (H) og Arne-Christian Mohn (Ap), etterfulgt av paneldebatt med det vi mener blir de sentrale temaene i valgkampen.

Ordstyrer Tom Hetland, politisk kommentator og tidligere sjefsredaktør i Stavanger Aftenblad.

 • Sted: Haugesund folkebibliotek.
 • Tid: .
 • Billett: Gratis

Om Øyo-biblioteket

Øyo-biblioteket er en frivillig og ideell forening i Haugesund som setter søkelys på bøker og forfattere som tar opp viktige samtidspørsmål. Dette gjør vi ved å arrangere åpne forfattermøter.

Siden 2015 har vi ønsket å legge til rette for folkelige møter mellom forfattere og lesere av samtidslitteratur, med særlig vekt på sakprosa. Og med over 100 arrangement bak oss har vi gitt et viktig bidrag til kulturlivet i Haugesundsregionen ved å skape gode møter for kunnskapsformidling, debatt og samfunnsengasjement.

Her er noen av gjestene vi har hatt gleden av å ha på besøk:

Lene Wold, Kai Eide, Camara Lundestad Joof, Sumaya Jirde Ali, Ingeborg Eliassen, Anne Sender, Simen Sætre, Sidsel Wold, Nancy Herz, Aage Storm Borchgrevink, Bjørn Westlie, Fredrik Græsvik, Stian Bromark, Jon Gangdal, Torgrim Eggen, Christian Kjelstrup, Nina Grünfeld, Jakob Lothe, Dag Hoel, Arne Vestbø, Frode Grytten og Håvard Rem for å nevne noen forfattere vi har hatt med.

Høsten 2019 tok vi steget videre og lørdag, 21. september lanserte vi litteraturfestivalen «Øyo-festivalen». En hel dag med foredrag, debatt og samtaler som tar opp viktige og aktuelle saker i vår samtid.

Tematisk var vi innom både historie, kunst, samfunnsfag, geografi, naturfag, migrasjon, miljø og bærekraft med totalt 14 forskjellige programposter på tre forskjellige scener på Haugesund folkebibliotek.

Kontakt

Øyo-biblioteket består av:

 • Alf H. Aronsen
 • Svein Inge Egeland
 • Camilla Wang Pedersen
 • Alexander Urrang Hauge
 • Vigleik Winje

E-post: post@oyobiblioteket.no

I samarbeid med og med støtte fra bl.a.:

Haugesund kommunes byvåpen

Norsk-journalistlag-logo

Fritt ord-logo

Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening-logo

Sparebanken Vest-logo

Haugesund folkebibliotek-logo

Handvevd av Terje Rudi, 2019 –
(#vanillaFramework #noTracing)